Господин Li Manchang у посети Врховном касационом суду

Дана 30.септембра 2014.године опуномоћени амбасадор Народне Републике Кине у Републици Србији, господин Li Manchang посетио је Врховни касациони суд, када су га примили председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић и заменик председника Суда Јанко Лазаревић.

Амбасадор НР Кине, господин Li Manchang је том приликом изјавио да сарадња највишег суда у НР Кини, Врховног суда НР Кине и највишег суда у нашој земљи егзистира од времена када је Србија била Република у оквиру Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. Сарадња је настављана и кроз све промене кроз које је наша држава прошла од 1990-тих година. Његова екселенција, амбасадор Li Manchang је истакао да је успостављена сарадња значајна јер је НР Кина користила и многа законска решења, раније СФРЈ а сада Републике Србије, тако да би размена искустава у вези законске регулативе и рада судова и судија највишег суда обе државе била од обостране користи.

У том смислу, договорена је и најављена посета кинеске делегације Врховног суда Народне Републике Кине која ће бити организована у периоду од 23. до 26. новембра 2014.године, када ће кинеске судије посетити и Врховни касациони суд.