Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић на конференцији „Међународна судска, тужилачка и полицијска сарадња у борби против криминала“

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић, учествовао је на међународној конференцији „Међународна судска, тужилачка и полицијска сарадња у борби против криминала“, која се одржава од 25. до 27. јуна 2015. године на Тари, у организацији Удружења за међународно кривично право.

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић је истакао да владавина права представља суштински предуслов за миран и одржив развој друштва. „Ако нема владавине права онда нема ни поштовања права на судску заштиту а немогуће је говорити о поштовању права на судску заштиту ако се суди дуго и споро“, рекао је председник Милојевић.

Говорећи о међународној сарадњи, председник Врховног касационог суда је указао на значај међународне сарадње у борби против криминала и у остваривању судске заштите.

Поред судија, тужилаца, адвоката и професора из Србије, конференција је окупила и професоре из Републике Српске, Црне Горе, Македоније, Русије, Немачке, Бразила и Кине.