Састанак председника Врховног касационог суда са Делегацијом тужилаца Републике Мађарске

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић састао се са Делегацијом тужилаца Републике Мађарске, 28. марта 2017. године у Врховном касационом суду. Састанку је присуствовао и Њ.Е. Амбасадор Мађарске у Србији Атила Пинтер (Attila Pinter).

Делегацију тужилаца Републике Мађарске су чинили Генерални тужилац Петер Полт, Окружни тужилац пограничног округа Чонград Жолт Копас и Главни тужилац Канцеларије за централне истраге Имре Керестеш.

Састанку су присуствовали и Републички јавни тужилац Загорка Доловац, заменик Републичког јавног тужиоца Гордана Јанићијевић, заменик Републичког јавног тужиоца Бранко Стаменковић и заменик председника Врховног касационог суда судија Јанко Лазаревић.

Председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић, упознао је Делегацију тужилаца Мађарске са организацијом и надлежностима Врховног касационог суда и судова у Републици Србији.

На састанку су размењена мишљења и искуства и наглашена спремност за унапређењем сарадње између судова и тужилаштава Србије и Мађарске, имајући у виду пораст тероризма, трговине људима, неовлашћене трговине опојних дрога, миграција и коруптивних кривичних дела.

Делегација тужилаца Републике Мађарске борави у посети Србији од 27. до 29. марта 2017. године.