Састанак в.ф. председника суда, Драгомира Милојевића са министарком правде Савезне Републике Аустрије, Беатрис Карл

На састанку је изражено обострано задовољство данашњим сусретом, а посебно је истакнута спремност Аустрије да помогне и подржи даље реформске кораке у области правосуђа, како би се испунили услови из Поглавља 23. на путу Републике Србије ка Европској унији.

На састанку, в.ф. председника суда Драгомир Милојевић изложио је министарки Аустрије Беатрис Карл своје виђење тренутног стања у правосуђу, као и друштвено-политичке и правне околности у којима се спроводи реформа правосуђа. На састанку су предочени приоритети судства у наредном периоду, а који су дефинисани и у новој Националној стратегији реформе правосуђа 2013-2018 и Акционом плану за њено спровођење. Поред тога, разговарано је о постојећој мрежи судова и најављеном повећању броја судова и новој мрежи судова, орезултатима рада судова, као и најављеним изменама Закона о судијама и Закона о уређењу судова.

Министарка правде Аустрије Беатрис Карл је изразила спремност да подржи даље реформске процесе, кроз јачање сарадње и размене искустава између Србије и Аустрије у области правосуђа, кроз јачање система одговорности и ефикасности правосуђа.