Састанак председника Врховног касационог суда са председником Врховног суда САД

Председник Врховног касационог суда, Драгомир Милојевић, састао се 3. новембра 2015. године у Вашингтону, са председником Врховног суда Сједињених Америчких Држава Johnom G. Robertsom, у оквиру студијске посете САД, на тему „Примери најбољих пракси у поступању судова“.

Председници врховних судова Србије и САД, на састанку су се упознали са правним системима две државе, разговарали о улози Врховног суда, као највишег суда, у постизању моћне државе и гаранта правне сигурности грађана.

Председник Милојевић, је током разговора истакао: „Да будућност српског правосуђа жели да види у судијама, чији су корени постављени у Србији још у доба Светог Саве и Цара Душана и филозофији права којом се судије Врховног суда Сједињених Америчких Држава баве обављајући своју функцију.“

Делегацију Републике Србије, коју предводи председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић, чине судије Врховног касационог суда, судије апелационих судова, судије Посебног одељења Вишег суда у Београду и помоћник министра правде за европске интеграције и међународне пројекте и шеф преговарачке групе за Поглавље 23 Чедомир Бацковић.

Посету Сједињеним Америчким Државама, организује Канцеларија сталног правног саветника Министарства правде САД при Амбасади САД у Београду.